Succén fortsätter: Vår Resa på Al Dente – Från källarlokal till blomstrande verksamhet!

Vår grundare Samantha

En fantastisk resa från ett litet kök i en källare till fyra stora, fina matstudios på bästa adress – så har vår resa på Al Dente sett ut sedan starten 2002. Samantha, grundaren av företaget, började sin verksamhet själv, med en vision om att erbjuda unika matlagningsupplevelser i en intim och mysig miljö. Aldrig hade hon kunnat föreställa sig den resa som skulle komma att följa.

 

Företaget växte snart ur den lilla källarlokalen och Samantha hittade Uno på Karlbergsvägen 25. Det är en fantastisk lokal som är älskad av våra kunder och gav oss då möjligheten att erbjuda ännu fler unika matlagningsupplevelser.

 

Efter en tid fortsatte vi vår expansion och öppnade Cucina på Roslagsgatan 33. Med Cucina kunde vi ta emot ännu större grupper, uppemot 50 personer samtidigt, och erbjuda ännu mer spektakulära matlagningsupplevelser. Cucina blev en favoritdestination för företagsevenemang, möhippor, födelsedagar och andra speciella tillfällen. I dessa två kök höll vi länge våra event och det gick hur bra som helst.

Pandemiåren utmanade oss som ett renodlat eventföretag. Alla inom eventbranschen kämpade med att överleva och många gick tyvärr under. En del köptes upp och andra försvann. Vi lyckades tack vare vår flexibilitet, stora drivkraft, proaktivitet och förmågan att anpassa oss till förändrade förhållanden. Våra italienska delikatesser, böcker och andra produkter blev en central del av vår inkomstkälla. Vi hittade nya och innovativa sätt att erbjuda våra produkter till våra kunder och förbli relevanta under svåra tider.

Efter år av slit lättade restriktionerna och människor längtade återigen efter att ha kul tillsammans och göra saker i grupp. Det är en fantastisk känsla att se så många människor söka sig till oss för att delta i matlagningsaktiviteter och ha sina events hos oss. Det blev tydligt att det nu är viktigare än någonsin att göra aktiviteter tillsammans med kollegor, vänner och familj. Vi är nu starkare än någonsin.

 

Denna framgång ledde oss till vår nya och perfekta lokal på Roslagsgatan 32, som vi stolt kallar Casa. Här har vi hittat ett hem där vår verksamhet kan blomstra ännu mer. Casa är en plats där människor kan samlas, skapa minnen och njuta av den italienska matkulturen på en ny nivå. Med en atmosfär som andas italiensk charm och karaktär blir varje besök på Casa en upplevelse i sig.

Men vår resa slutar inte där! Under en av Samanthas promenader passerade hon en vakant lokal intill Fridhemsplan och blev omedelbart förälskad i dess potential. Historien om att det en gång var en av sveriges första riktiga italienska restaurang, La Famiglia, och möjligheten att återuppväcka den italienska andan i lokalens unika karaktär gjorde att hon visste att vi inte kunde låta denna möjlighet gå oss förbi. Sen möjliggör den att vi kan ta emot ännu större grupper, på uppemot 80 personer, vilket är fantastiskt!

Nu har vi fyra fantastiska platser där vi kan erbjuda våra kunder ännu mer. Från Uno – den lilla matstudion vid Odenplan till det rustika och färgglada Cucina samt charmiga och varma Casa som båda ligger på Roslagsgatan och nu även vår nya exklusivt paketerade stolthet La Famiglia vid Fridhemsplan. Vi är mer än redo att fortsätta erbjuda oförglömliga matlagningsupplevelser.

Lär dig laga riktigt god italiensk mat!

Boka in dig på våra matlagningskurser! Eller kanske en spännande vinprovning?

vi ringer tillbaka!

Öppettider i jul:

Beställningar skickas när vi öppnar upp butik & kök den 8/1-24

Kontoret öppet som vanligt alla vardagar (även i mellandagarna) för frågor, offertförfrågningar & bokningar.

Presentkort perfekt julklapp, present eller gåva till den som älskar mat och matlagning

Varför inte ge ett presentkort på matlagningskurs i julklapp till någon du tycker om? Sistaminuten-julklapp: Vi skickar digitalt presentkort för köp senast 23/12 kl. 18.00.

Följ med du med och ha det riktigt kul tillsammans i våra familjära och inbjudande italienska kök!

Öppettider i jul:

Beställningar skickas när vi öppnar upp butik & kök den 8/1-24

Kontoret öppet som vanligt alla vardagar (även i mellandagarna) för frågor, offertförfrågningar & bokningar.